Skip to content

Masjid Abidin Trengganu Malaysia – Pakar Kubah Masjid Trengganu

Masjid Abidin Trengganu

Masjid Abidin adalah negara yang lama kerajaan masjid Trengganu ini dibangun oleh Sultan Zainal Abidin II antara 1793 dan 1808. Masjid, yang juga dikenal sebagai Masjid Putih atau Masjid Besar, terletak di Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia. The Royal Mausoleum lama terletak di dekat masjid.

Selama masa pemerintahan Sultan Umar, masjid ini diganti dengan satu terbuat dari batu bata. Tengku Panglima Besar kemudian diperluas dengan tiga pilar bulat dan tiga menara. Masjid Abidin Trengganu Malaysia ini mengalami renovasi baru-baru ini, dalam rangka untuk menampung sekitar 2.500 orang dalam sesi doa tunggal.

Masjid Abidin Terengganu

Pakar Kubah Masjid Profesional di Trengganu Malaysia

Pakar Kubah Masjid merupakan syarikat kubah masjid profesional yang telah berpengalaman dalam pembekal kubah masjid selama puluhan tahun. Syarikat ini terlibat dalam raka bentuk kubah masjid, membina, membekal dan memasang kubah, khususnya untuk kubah masjid dan kubah surau.Yang saya tau di Malaysia terdapat banyak masjid dan surau yang belum memiliki kubah ataupun belum sempurna kubah masjid atau kubah suraunya, dan orang ramai tidak tahu bagaimana cara mendapatkan kubah masjid atau kubah surau modern di malaysia. Kami PT ANUGERAH KUBAH INDONESIA siap membantu anda dalam Pembekalan Kubah Masjid di Malaysia, pelbagai ukuran kubah kami kerjakan.

Kubah surau yang kami kerjakan adalah dari kepingan galvalum dan enamel yang akan diberi pewarnaan anti gores dan sistem oven, sehingga kubah surau terlihat mengkilap karena ada lapisan epoxy. Dari Kepingan Galvalum dan Enamel tersebut akan disalut pada rangka keluli supaya terbentuk kubah masjid yang mempunyai kekuatan yang tinggi, kubah yang kami buat sangatlah ringan. Syarikat kami juga membekalkan kubah yang menarik dari ukuran diameter yang kecil 1.0 meter hingga 20.0 meter.

Ciri-ciri Kebaikan Pakar Kubah Masjid Trengganu

Kubah Masjid dan Kubah Surau diperbuat daripada keluli tahan karat dan mempunyai ketebalan pelbagai mengikut permintaan dan pemasangannya terbukti masih kukuh, tidak berkarat dan masih bertahan selama 20 tahun. Kubah yang kami buat berbahan kubah surau galvalum dan kubah surau enamel, dengan pewarnaan menggunakan proses DUCO COATING dan juga Oven. Komponen yang digunakan sudah siap dipasang yang telah disediakan di kilang kami untuk memudahkan pembekalan kubah masjid dengan tepat waktu dan cepat.

Kubah Kami sangat ringan, sehingga mudah dipasang di surau dan masjid. Kubah ini mampu menampung beban angin yang tertinggi di Selangor Malaysia. Selain Menambah keindahan kubah surau anda, dengan adanya mutu tinggi yang kami berikan dan juga kos yang rendah dan mampu milik yang bercirikan senibina Islam. Secara tidak langsung meningkatkan penampilan masjid dan surau sebagai kekuatan dakwah dan syiar Islam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!